Een warmtepompboiler is een duurzame manier om uw water te verwarmen. Deze is ook goed te gebruiken in combinatie met de Adler hydro pelletketel zodat u het maximale rendement uit uw warmtepompboiler kunt halen.

warmtepompboilerWerking warmtepompboiler

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen. De ventilator 1 zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelgas 2. Dit gas wordt samengedrukt in de compressor 3 waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor 4, geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is, passeert deze het expansieventiel 5 en verandert weer in gas. De elektrische steunverwarming 6 wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Werking warmtepompboiler – Hydro pelletketel

Bij de warmtepompboiler in combinatie met de pelletketel zit er nog een extra spiraal in de warmtepompboiler geïnstalleerd. Hierdoor kan het warme water van de ketel door de boiler lopen zodat het water in de boiler wordt opgewarmd. In de koude periode (onder de 15 graden of eerder) zal de biomassaketel zeker aanstaan, die verwarmt uw CV en de spiraal die in de warmtepompboiler is verwerkt. Als alles op de gewenste temperatuur is zal de pelletketel in Eco-modus gaan. Dit houdt in dat hij in rust gaat en als er vraag komt direct weer (automatisch) opstart. In de warme periode (boven de 15 graden of later) kunt u de pelletketel uitzetten en zal de warmtepompboiler het direct overnemen zoals hierboven beschreven.

rendementstabel bij 5 en 25 graden
rendementstabel

Nu komt er weer een mooi voordeeltje naar voren gezien het rendement van een warmtepomp (boiler) bij een temperatuur van +/- 10 graden behoorlijk stijgt (bij deze boiler is dat COP van 4.1). Dat wil zeggen 1 Kw verbruik en 4.1 kw opbrengst aan warmte.

Tot de 10 graden is het interessant om de warmtepomp aan te laten staan gezien er dan nog een rendement gerealiseerd wordt van COP 2.79. Er is ook nog een elektrisch verwarmingselement aangebracht (dit is om piekverbruik op te vangen).

Smart control

De smart control functie zorgt ervoor dat de boiler het water heeft opgewarmd op het moment dat u het nodig hebt. Dit doet de boiler door zich aan te passen aan uw leefstijl. Geleidelijk leert hij uw gewoontes kennen en onthoudt deze ook. Dit zodat hij kan anticiperen op uw behoeftes en u dag na dag het gewenste comfort kan bezorgen. Dit zorgt ook voor een optimalisatie van uw energieverbruik.

brochure button blauw

Voor meer informatie kunt contact opnemen of kijken op www.atlantic-belgium.be.
Brabant pelletketel tilburg pelletketel pelletkachel adler hydro hydroline duurzaam