adler hydro pelletketel

Adler Hydro 20-25 zelfreinigende pelletketel

De Adler Hydro pelletketel biedt uitzonderlijk hoog comfort en gebruiksgemak tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

zelfreinigende brander
de zelfreinigende brander

Een 65 kg pelletbunker is al geïntegreerd en de pelletketel is ook al voorzien van een HR-circulatiepomp. Doordat alles geïntegreerd is, is het aansluiten gemakkelijk en heeft u de ketel in no-time aan het verwarmen. Voor een continue betrouwbare en schone werking van de ketel reinigt deze zichzelf met een slim rotatiesysteem van de branderbak. Dit voorkomt ook eventuele verstoppingen die soms kunnen optreden bij mindere kwaliteit pellets. De ketel word ook gereinigd tijdens het branden wat ten opzichte van andere merken een uitzonderlijke meerwaarde is. De Hydroline pelletketels hebben door het automatisch roteren dus geen last van verstoppingen. Doordat de ketel blijft branden tijdens het reinigen is dit een stuk economischer in het verbruik.

brochure button oranje

Snelle terugverdientijd door de lage prijs en het hoge rendement!

Door de vijf vermogensstanden en het hoge rendement is de Adler Hydro zeer zuinig en geschikt voor een breed scala aan toepassingen en gebouwen. Wanneer de temperatuur binnen bereik komt, zal de ketel zijn vermogen automatisch gaan terugregelen en daarna zelfs uit gaan. Als de temperatuur weer is gedaald zal de ketel vanzelf weer opstarten. Bij gebruik van goede kwaliteit pellets en rookgasafvoer kan de pellettoevoer tot wel 25% gereduceerd worden.

Gemakkelijk te installeren en te onderhouden

Hydroline-met-bunker
De Adler Hydro met bijpassend pelletreservoir

De installatie is zeer gemakkelijk doordat de pomp en pelletreservoir al geïntegreerd zijn en er maar 3 aansluitingen zijn: aanvoer, retour en overstort. Het onderhoud van de ketel is volledig uit te voeren via de voorkant. Daarnaast zijn de zijpanelen eenvoudig af te nemen voor een eenvoudige bereikbaarheid van de electro-mechanische componenten. Een bijkomstig voordeel is dat de ketel in een andere ruimte geplaatst kan worden waardoor u geen woonruimte inlevert en toch het optimale woongenot heeft. Hierdoor een heel goed alternatief voor stadsverwarming. Deze optie word door ennatuurlijk gewaardeerd als duurzame alternatief. Ons advies is om een extra expansievat te plaatsen om de drukschommelingen op te vangen. Na één jaar of nadat u 4000 kg pellets verbruikt heeft is het noodzakelijk om groot onderhoud uit te voeren. Dit kunt u zelf uitvoeren maar wij kunnen u daar ook mee van dienst zijn.

warmtepompboilers combinatie

Eenvoudig uit te breiden

De Adler Hydro pelletketels zijn uit te breiden met een bijpassend pelletreservoir van 250kg of nog grotere vrijstaande pelletbunkers van 4 tot 8 ton. Hiermee kunt u de tijd tussen het bijvullen aanzienlijk verlengen van enkele weken bij de 250kg bunker tot vele maanden bij de grotere reservoirs. Daarnaast kan deze ketel ook uitgerust worden met een bediening via Internet. De prijs van de 20Kw ketel is €4658,50,  de prijs voor de 25Kw ketel is €5142,50

Voor de specificaties kunt u kijken op adlerpellet.nl. De Hydro 20E  is helaas niet meer leverbaar.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Brabant pelletketel tilburg pelletketel pelletkachel adler hydro hydroline duurzaam